آموزش طراحی وب ریسپانسیو

سایت واکنش گرا یا سایت ریسپانسیو (responsive) سایتی است که با ابعاد و رزولوشن دستگاههای مختلف سازگاری دارد و کاربران بدون توجه به اینکه صفحه نمایش دستگاهشان کوچک باشد (مثل اکثر گوشی های هوشمند موبایل) یا نمایشگری متوسط(مثل لپ تاپ و تبلت)  و یا نمایشگرهای بزرگ (کامپیوترهای رومیزی و ال سی دی های بزرگ)داشته باشند، میتوانند به راحتی سایت را بررسی کنند و دیگر نیازی نیست اندازه صفحه را تغییر دهند که سایت به صورت کامل دیده شود.
امروزه کاربران از نمایشگرهای مختلف در ابعاد بزرگ و کوچک برای دستیابی به صفحات اینترنت استفاده میکنند. بنابراین سایتی میتواند در فضای وب موفق باشد که بتواند به همه کاربران مراجعه کننده به سایت خدمات مناسب ارائه دهد و نمایش سایت به صورت کامل باشد .
حدود 50 درصد از کاربران از موبایل و تبلت برای مشاهده سایت ها استفاده میکنند و در صورتی که قالب سایت شما نمایش درستی در موبایل و تبلت نداشته باشد کاربران بسیاری را از دست خواهید داد. زیرا این دسته از کاربران پس از ورود به سایت شما در صورتی که نتوانند مطالب سایت شما را به راحتی مطالعه نمایند ممکن است سایت شما را بلافاصله ترک کنند و وارد سایت دیگری شوند که به درستی در دستگاه آنان نمایش داده شود. با توجه به مورد مطرح شده وجود سایت ریسپانسیو(واکنش گرا) برای سایت ها امری لازم و ضروری میباشد.
کلیه وب سایت هایی که در وب وان طراحی میشود، کاملا ریسپانسیو هستند و با تمامی نمایشگرهایی که میتوان سایت را مشاهده کرد، سازگاری دارند.طراحی سایت شرکتی

مزایای سایت های ریسپانسیو:

-سازگاری با همه سایزهای نمایشگرهای مختلف مانند موبایل، تبلت و لپ تاپ و . . .
-نمایش مناسب سایت در طیف وسیعی از مرورگر های جدید و قدیمی
-انعطاف پذیری بالا و کارآمد
-مقرون به صرفه بودن (به نسبت طراحی سایت با نسخه موبایل)
تبه بهتر و بالاتر در گوگل
-افزایش قدرت سئو سایت (به دلیل پوشش همه کاربران)
-افزایش بازدیدکنندگان سایت
-محبوبیت بیشتر در بین موتور های جستجو

تفاوت سایت های ریسپانسیو و نسخه موبایل سایت:

گوگل طراحی ریسپانسیو(واکنش گرا) را برای طراحی وب سایت پیشنهاد میدهد.
سایت های ریسپانسیو دارای url و html یکسان هستند و این قابلیت را دارند که روی تمامی دستگاه ها(با سایزهای مختلف صفحه نمایش) به درستی نمایش داده شوند و کار کنند.
این موضوع باعث میشود که گوگل بتواند راحت تر و بهینه تر محتوای سایت رو نشانه گذاری کند.
ولی وقتی که برای موبایل سایتی جداگانه طراحی و منتشر کنیم، url و html سایت مخصوص موبایل با  سایت طراحی شده برای کامپبوتر متفاوت است. به همین دلیل گوگل برای نسخه های مختلف یک وب سایت چندین بار سازمان دهی و نشانه گذاری اطلاعات را انجام میدهد. این موضوع تأثیرات منفی در روند رتبه بندی گوگل دارد.
یکی از دلایل دیگری که گوگل طراحی ریسپانسیو وب سایت را پیشنهاد میکند این است که تمامی محتویات روی یک وب سایت و یک url قرار میگیرند و این موضوع باعث میشود که کاربران راحت تر با سایت ارتباط برقرار کنند و سایت را به اشتراک بگذارند.
به طور مثال حالتی را در نظر بگیرید که شما یک مطلبی را از روی یک سایت طراحی شده برای موبایل در فیس بوک با کسی به اشتراک می گذارید.
حال اگر طرف دیگر با کامپیوتر فیس بوکش را چک کند، مطلب به اشتراک گذاشته شده با همان فرمت طراحی شده برای موبایل بارگذاری میشود که این مسئله اصلاً کاربر پسند نیست.
امروزه تجربه کاربری  (user experience) یک فاکتور خیلی مهم در رتبه بندی سایت شما در گوگل میباشد و به همین دلیل طراحی ریسپانسیو وب سایت روی سئو سایت تأثیر مثبت دارد.طراحی سایت فروشگاهی

چگونه سایت های ریسپانسیو را شناسایی کنیم ؟

برای تشخیص ریسپانسیو بودن یک سایت(در صورتی که به موبایل و تبلت دسترسی نداشتیم)، سایت مورد نظر را در لپ تاپ یا کامپیوتر باز کنید و عرض مرورگر را به آهستگی کم و زیاد کنید. اگر سایت ریسپانسیو باشد مشاهده میکنید که اندازه و چیدمان اجزاء آن مطابق با تغییر عرض صفحه تغییر میکند به گونه ای که هیچ اسکرول افقی ظاهر نمی شود. اما در سایت های غیر ریسپانسیو چنین موضوعی اتفاق نمی افتد و اسکرول افقی لازم است تا بتوان قسمت های پنهان شده چپ و راست صفحه را مرور کرد. تصاویر زیر یکی از نمونه کارهای طراحی سایت واکنش گرا (طراحی شده در شرکت طراحی سایت تهران وب وان ) را در عرض های مختلف نشان میدهد.
طراحی سایت ریسپانسیو,سایت ریسپانسیو,تشخیص سایت ریسپانسیو,وب وان

اشتباهات رایج در طراحی سایت ریسپانسیو :

امروزه دیگر همه ما از اهمیت دستگاه های تلفن همراه در پیشرفت اهداف بازاریابی اینترنتی آگاهی داریم. با افزایش تعداد کاربران تلفن همراه و به وجود آمدن تکنیک طراحی سایت ریسپانسیو، اهمیت طراحی وب سایت پاسخگو به انواع دستگاه ها و طراحی بهینه برای آنها شدت یافته است. لذا طراحی صحیح رابط گرافیکی(ui) و در پایان ایجاد تجربه کاربری مناسب (ux) میتواند کیفیت وب سایت شما را افزایش دهد و در نهایت به نرخ تبدیل بالای بازدیدکننده به مشتری بیانجامد.
امروزه بسیاری از طراحان سایت از متد طراحی ریسپانسیو جهت طراحی سایت پروژه های مشتری خود استفاده میکنند که بعضاً دارای اشکالاتی هستند. ما در ادامه به برخی اشتباهاتی که این مشکلات را خلق میکنند خواهیم پرداخت تا با طراحی سایتحرفه ای بتوانید رابط کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان موبایلی خود ایجاد کنید.متن های طولانی در موبایل سخت خوانده میشود:متن های یک وب سایت می بایست کوتاه باشد مخصوصاً برای کاربران موبایل، چراکه این دستگاه ها دارای صفحه نمایش کوچکی هستند و خواندن متن ها و عناوین طولانی میتواند برای کاربر مشکل باشد و تعداد لمس  او را افزایش دهد. استفاده از فونت ریز و نامناسب نیز میتواند مشکلاتی برای خواندن کاربران موبایل ایجاد نماید.
متون طولانی خود را به یکباره به کاربر نمایش ندهید و از دکمه های ادامه مطلب و یا اطلاعات بیشتر جهت ادامه استفاده نمایید. با استفاده از css در طراحی سایت ریسپانسیو سایز فونت متون و عناوین را در سایزهای مختلف بهینه نمایید تا کاربر مرور چشمی بهتری در دستگاه موبایل خود داشته باشد. دکمه های ادامه مطلب را رنگی با نوشته درشت و چشمگیر طراحی کنید.شماره تلفن ها را برای تماس موبایل فعال کنید:بعضی وب سایت ها در بالای وب سایت خود، شماره تماس خود را درج میکنند. این شماره گاهاً یک تصویر و یا یک نوشته است. در نسخه موبایل وب سایت شما ضرورت ایجاد دکمه تعاملی تماس با دستگاه موبایل کاربر اهمیت پیدا میکند. استفاده از لینک تماس تلفن در این شماره تلفن ها میتواند به تماس راحت تر کاربر با شما کمک نماید. و کاربر با لمس این شماره اقدام به شماره گیری خواهد کرد.نکاتی کوچک اما مؤثر :ایجاد جذابیت برای کاربران موبایل توسط نمایش دکمه های بزرگ و لینک های جذاب باعث میشود کاربران از وب سایت شما بیشتر استفاده کنند. از دکمه های واضح و جذاب جهت تشویق کاربران برای عضویت در خبرنامه و یا تکمیل یک فرم استفاده نمایید. نوشته روی دکمه ها را نیز با استفاده از css درشت نمایید تا برای کاربران خوانا باشد.

امتیاز دهی به مقاله :

0 از 0 رای

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندن متن مقاله

خواندن این مقاله به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

00:00
00:00